Jocurile LEGO, instrumente grozave pentru dezvoltarea copiilor

Orice parinte care cauta cele mai bune activitati de dezvoltare a prichindeilor lor ar trebui sa ia in considerare minunatele jocuri LEGO. Din ce in ce mai multi specialisti scot in evidenta beneficiile pe care aceste mici caramizi interconectate le ofera creierului in dezvoltare a fiecarui copil cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani.

Unele dintre aceste beneficii se observa in domeniile obisnuite, cum ar fi matematica si activitatile spatiale. Altele sunt mai surprinzatoare, acestea observandu-se in abilitatile sociale. Orice fel de abilitati si interese prezinta micutul tau si indiferent daca doreste sa urmeze o cariera in tehnologie, inginerie sau chiar arta, credem ca beneficiile jocului cu LEGO sunt pentru toata lumea!

Acestea fiind spuse, iata care sunt principalele beneficii pe care le ofera jocurile LEGO:

Ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale.

La prima vedere, este posibil sa nu iti dai seama ca ridicarea unui pod sau a unui bloc din aceste mici piese LEGO poate sa ii stimuleze pe micuti sa-si dezvolte abilitatile sociale. Fie ca prichindelul tau se joaca cu alti copii sau singur, dezvoltarea abilitatilor sociale si de comunicare are loc, de fapt, in interior!

Copiii isi asuma unul sau mai multe roluri. Cel care urmareste modul in care structura se potriveste cu designul este inginerul. Furnizorii aduna piesele. Cei care leaga piesele unele de celelalte sunt constructorii. Desi aceste titluri par rigide si oficiale, acestea ii invata pe micuti sa colaboreze, sa lucreze in echipa si sa comunice mai bine.

People Are Stealing Legos. Here's Why : NPR

Ajuta la dezvoltarea inteligentei spatiale.

Pe masura ce micutele maini ale copiilor manevreaza si testeaza constructiile din LEGO, se dezvolta alte lucruri in mintile lor tinere si flexibile. Ei isi dezvolta abilitatile spatiale – abilitatile de a vizualiza si de a planifica obiecte tridimensionale. Iar aceste abilitati sunt extrem de utile pentru micutii care viseaza sa urmeze o cariera in stiinta sau tehnologie, cum ar fi chimia, ingineria sau matematica. Cercetarile au constatat, de asemenea, ca abilitatile spatiale sunt importante in arhitectura, arte vizuale si chiar medicina.

Ajuta la dezvoltarea fizica a copiilor.

Nu in ultimul rand, jocul LEGO ofera beneficii uimitoare pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine, dezvoltarea dexteritatii si a fortei in degete. Diferitele cantitati de presiune utilizate pentru asamblarea pieselor LEGO sunt un exercitiu minunat pentru degetele micute, exercitiu ce se va dovedi mai mult decat util in primii ani de scoala, cand copiii invata sa scrie.

Intr-o societate in care multi copii sunt adesea experti in glisarea pe ecrane, este extrem de important sa le oferim ocazia de a-si dezvolta acele abilitati motorii fine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top