Cum să alegi jucăriile potrivite vârstei copilului tău

Atunci când căutați jucării adecvate vârstei, este important să țineți cont de nivelul, interesele și vârsta copilului (din motive de siguranță). Acest ghid se concentrează, de asemenea, asupra jucăriilor naturale și a bateriilor, astfel încât să vă simțiți în siguranță și să nu expuneți copilul la plumb sau alte toxine și totodată să limitați timpul petrecut de acestea în fața ecranelor.

Alegeți jucării cu stimuli pentru copiii cu vârsta de până la 1 an.

 Căutați jucării care vor antrena simțurile în curs de dezvoltare, cum ar fi jucăriile ce au culori luminoase, modele simple, texturi diferite, și care scot diverse sunete. Jucăriile plușate, zornăitoare și jucării care permit copiilor să apese butoane sau diverse forme,  sunt toate opțiuni populare.

jucarii-bebe

1-2 ani

Selectați jucării tactile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani. La această vârstă, copiii învață să-și exploreze lumea. Alegeți cărți ilustrate,  luminate, din carton sau din cârpă, jucării pentru cadă sau orice altceva care face zgomot.

Alegeți jucării care le vor permite copiilor să imite activitățile pe care le văd în jurul lor. Păpușile, casele de păpuși, bancurile de lucru, telefoanele și tabletele de jucărie sunt întotdeauna un hit!

– Căutați instrumente muzicale. Copiii iubesc să facă zgomot, iar instrumentele muzicale de jucărie ajută copiii să învețe cauza și efectul, precum și să-și dezvolte iubirea față de muzică. Puteți găsi instrumente muzicale simple cum ar fi un set de tobe, chitară sau trompetă. Uitați-vă cu ei și arătați-le cum funcționează și vor reuși să cânte frumos mai repede decât vă puteți imagina.

figurine

2-3 ani

Încercați jucăriile interactive  pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Permiteți copiilor să se bucure și să-și stimuleze imaginația cu jucării precum plastilina, creioane mari de ceară, piese de lego, cărțile colorate muzicale sau păpuși ce necesită îngrijire (ex: care plâng, mănâncă, vor să se joace). Acestea sunt opțiuni deosebit de bune pentru o zi ploioasă în care copiii sunt nevoiți să petreacă mai mult timp în interior.

Cumpărați costume și accesorii de carnaval  

– Copiii iubesc să intre în diverse personaje. Căutați haine care să le permită să se îmbrace ca super-eroii preferați, prințesă sau personaj TV. Vă puteți gândi, de asemenea, la diferite profesii pentru a vă ajuta să veniți cu echipament, inclusiv ofițeri de poliție, astronauți, bucătari sau asistenți medicali.

Căutați jucării pentru distracția în aer liber pentru copii de 2-3 ani.

-Nu este niciodată prea devreme pentru a încuraja un stil de viață activ. Jucăriile pentru nisip, creta, mașinile cu telecomandă, etc. sunt toate opțiuni excelente pentru distracția în aer liber.

 Alegeți jucăriile care încurajează exprimarea artistică.

-Permiteți copiilor să devină creativi cu diferite jucării cum ar fi: cuburi de construcție tip lego, plastilină pentru modelare sau acuarele.

Alegeți jucării care conectează copiii cu lumea din jurul lor.

– Căutați jucării care reprezintă personaje pe care le recunosc copiii dvs., ex: o figurină cu super-eroul preferat sau o jucărie de pluș cu personajul  desenului lor preferat.

instrumente-muzicale

 4 – 5 ani.

 Copiii de această vârstă se bucură de jucăriile ce le pun la încercare îndemânarea. Lutul de modelare, jucăriile cu baterii, șabloane, instrumente muzicale simple pentru copii, cărți și puzzle-uri de 9-24 bucăți sunt alegerea perfectă pentru copiii de 4-5 ani.

Alegeți jucăriile care pot fi împărțite cu prietenii.

 – Dezvoltarea socială este foarte importantă între vârstele de 3 și 5 ani, deci căutați jocuri multi-player, păpuși, jucării de construcție și alte jucării cu care copiii să se poată juca împreună. Încurajați copiii să se joace cu prietenii lor și să își împartă jucăriile.

Alegeți jucării care promovează activitatea la vârstele de 5 ani și peste.

 Alegeți cu încredere rolele, sania, zmeiele, materiale de cusut și seturi de unelte necomplicate. O bicicletă este o altă modalitate excelentă de a scoate copiii afară și de a are  juca – în funcție de mărimea copilului, roțile trebuie să fie de 24 sau 26 de centimetri -61 sau 66 cm. Pentru copiii mai mari, căutați jucării care pot fi controlate. Încercați autoturismele controlate de la distanță, drone, creta, diverse experimente științifice pentru copii, sau orice altceva care va crea amintiri plăcute.

Cumpărați jucării care evidențiază interacțiunea la copiii mai mari.

 Jocurile interactive, cum ar fi „Nu te supăra frate” puzzle-uri, jocuri de masă și domino, permit copiilor mai mari să joace împreună.

Alegeți jucării potrivite hobby-urilor pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

 Selectați jucăriile care coincid cu interesele copilului, cum ar fi materiale de arte și meserii, seturi de construcție, trenuri electrice, modele pe care le pot construi, instrumente muzicale sau echipamente sportive.

 Tehnologie.

Pe măsură ce tehnologia își asumă un rol mai important în viitor, copiii sunt expuși la mediile digitale mai devreme sau mai târziu. Căutați jocuri video educaționale, tablete durabile sau playere mp3 pe care le puteți controla cu ușurință. Pentru a vă proteja copiii și pentru a-i împiedica să petreacă prea mult timp pe noul lor dispozitiv, setați reguli (și le aplicați!) Aflați cum să configurați controalele parentale și să monitorizați zilnic activitatea online a copilului.

Aveți grijă de siguranța copiilor:

Urmăriți pericolele de sufocare. Bebelușilor le place să-și pună jucăriile în gură, așa că stați departe de jucăriile ce au piese detașabile mici și/sau cu ochi atașați sau nasturi ce se pot rupe și pot fi înghițit de către copii.

 Evitați marginile ascuțite. Copiii sunt capabili să arunce cu jucăriile lor, iar orice lucru ascuțit poate provoca tăieturi  profunde sau accidente în cazul în care sunt manevrate greșit.

Evitați materialele inflamabile

Copiilor nu trebuie să li se acorde nimic care s-ar putea aprinde, inclusiv focuri de artificii sau seturi de chimie. Chiar și sub supraveghere, acestea pot crea o situație periculoasă care ar putea ieși din mână repede.

 Jocul independent este un concept pe care toți copiii trebuie să îl învețe. Și astfel, jucăriile care promovează jocul independent – și îi ajută pe copii să își construiască atenția – sunt cheia. În cele din urmă, cel mai important este să ne rupem puțin din timp și să ne jucăm cu ei, transformându-ne la rândul nostru din nou în copii…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top