Alegerea trotinetei perfecte pentru copii

Jucariile sunt cele mai bune instrumente pentru o dezvolare armonioasa a celor mici. Atat jucariile care implica miscare, cat si cele care implica gandire, trebuie sa fie prezente in tolba oricarui prichindel.

Una dintre cele mai apreciate jucarii din toate timurile este trotineta. Este atat de apreciata incat foarte multi adulti o folosesc inca iar trotinetele electrice sunt din ce in ce mai populare. Nu vom vorbi depre trotineta electrica insa, ci despre clasica trotineta pentru cei mici. Daca vrei sa ii oferi copilului tau o copilarie activa si frumoasa, este bine sa ii cumperi o trotineta. Cum o alegi, insa?

trotineta

Ghid de achizitie a unei trotinete pentru copii

In primul rand trebuie sa tii cont de varsta celui mic. Exista trotinete pentru copii de pana in 3 ani, cu mai multe elemente de siguranta si cu 3 sau 4 roti, in asa fel incat sa ofere o stabilitate cat mai mare. De asemenea, exista trotinete pentru copii cu varste intre 3 si 5 ani si trotinete pentru copii mai mari, de peste 5 ani. Acestea sunt asemanatoare cu cele pentru adulti si au doar doua roti, insa au dimensiuni mici.

De asemenea, trebuie sa tii cont de manevrabilitate. Pentru asta, este bine sa analizezi sistemul de virare, greutatea trotinetei si daca se pliaza sau nu. Cel mai indicat este sa te orientezi spre o trotineta pliabila, deoarece o vei putea cara foarte usor in masina si ii vei putea oferi si celui mic responsabilitatea de a o cara.

Materialele utilizate la constructia trotinetei sunt si ele importante. Acestea trebuie sa fie cat mai solide, de cele mai multe ori fiind recomandat metalul. Totusi, pe piata exista si trotinete din plastic de foarte buna calitate. Acestea sunt destinate, indeosebi, copiilor de panna in 5 ani care nu au o greutate foarte mare.

Atunci cand analizezi materialele incearca sa tii cont si de rotile trotinetei. Acestea nu trebuie sa fie doar rezistente, ci si sa amortizeze foarte bine socurile. Tocmai de aceea, este indicat sa fie din materiale precum silicon sau cauciuc, deoarece sunt materiale care ruleaza fara probleme si retin foarte bine orice soc.

Si micile detalii sunt importante. Trotinetele pot fi dotate cu tot felul de accesorii precum claxonul, o platforma cat mai larga, in asa fel incat sa incapa ambele picioare sau diverse elemente de siguranta.

Inainte de a lua o decizie, analizeaza cu atentie piata, vezi ce are de oferit fiecare trotineta in parte si fa achizitia in cunostinta de cauza. Pana la urma, este vorba despre siguranta copilului tau.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top