Ce sa ai in vedere atunci cand cumperi o jucarie muzicala pentru copilul tau?

Pasiunea pentru muzica apare inca de la cele mai fragede varste. Daca vrei sa ii faci copilului tau un cadou perfect, cea mai buna solutie este sa alegi un instrument muzical.

Vei avea, totusi, destul de multe probleme in alegerea solutiei perfecte, in conditiile in care exista zeci de instrumente muzicale de jucarie, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor.

instrumente-muzicale

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi un instrument muzical de jucarie?

1. Siguranta celui mic. Este cea mai importanta. Jucaria trebuei sa respecte toate cerintele pietei Europene de jucarii, motiv pentru care trebuie sa aiba marcajul CE pe ea. Daca exista acest marcaj, ai garantia ca produsul este sigur. Totusi, trebuie sa analizezi jucaria pentru a te asigura ca nu are piese foarte mici ce pot fi inghitite, pentru a te asigura ca are asigurat compartimentul cu baterii si ca vopseaua folosita pentru realizarea produsuluui este cat mai naturala.

2. Varsta copilului. Jucaria trebuie sa fie aleasa in functie de varsta. Exista jucarii pentru absolut toate varstele, de la 3-4 luni pana la peste 5 ani. Pentru copiii foarte mici, de pana in 6 luni, este nevoie de jucarii care pot fi tinute intr-o singura manuta. Pentru copiii mai mari pot fi achizitionate instrumente cu butoane mari, tobe si tot felul de accesorii. Foarte populare sunt instrumentele cu corzi.

3. Volumul. Multe jucarii muzicale pot fi extrem de zgomotoase. Daca au zgomote puternice si bruste s-ar putea sa ii sperie pe cei mici si daca au un volum foarte mare, s-ar putea sa devina deranjante pentru adulti. Asigura-te ca volumul poate sa fie reglat cu usurinta, in asa fel incat atat confortul tau cat si al copilului sa fie cat mai mare.

4. Valoarea educativa. Exista jucarii muzicale care ii invata pe cei mici culorile, cifrele sau formele si jucarii care stimuleaza urechea muzicala. Jucariile care imita instrumentele muzicale pot fi un bun start pentru cei mici sa invete un instrument.

5. Materialul din care este construita jucaria. Cele mai multe jucarii sunt realizate dintr-un plastic rezistent, insa se poate opta si pentru variante din lemn sau metal. Poti opta pentru absolut orice material, atata vreme cat te asiguri ca este sigur pentru cel mic si poate sa fie folosit cu usurinta. O jucarie metalica, spre exemplu, s-ar putea sa fie destul de grea.

Atentie! Daca jucaria are circuite electronice, acestea trebuie sa fie bine ascunse in interior, in asa fel incat copilul sa nu aiba acces la ele.

1 thought on “Ce sa ai in vedere atunci cand cumperi o jucarie muzicala pentru copilul tau?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top