Trotineta, cel mai bun cadou pentru copilul tau in vacanta de vara

Venirea verii coincide cu vacanta copiilor. Daca ai un prichindel in casa, cu siguranta va trebui sa ii cumperi ceva. Poti opta pentru jucarii copii clasice, pe care sa le foloseasca in casa, sau poti alege o jucarie cu care sa isi consume energia afara.

Printre cele mai bune optiuni pe care le ai este o trotineta. Avantajele acestei jucarii sunt majore: poti gasi trotinete perfecte pentru orice varsta, este o solutie care il educa pe cel mic sa faca sport si este o varianta destul de ieftina, de care copilul va fi super incantat.

Cum alegi cea mai buna trotineta?

Pe piata exista multe tipuri de trotinete. Acestea difera in functie de materialul din care sunt construite, in functie de functionalitati sau in functie de varsta.

Un prim lucru de care trebui sa tii cont este varsta copilului. Daca are pana in 4 ani, cea mai buna solutie este o trotineta cu 3 roti. Aceasta compenseaza cu faptul ca echilibrul nu este un punct forte al celui mic si ajuta la evitarea accidentelor.

Dupa 4 ani se poate merge pe trotinete pe doua roti, insa rotile trebuie sa fie destul de mici si sa nu permita o viteza foarte mare.

Abia dupa 6 ani poti opta pentru o trotineta de marime medie, care sa ii permita copilului sa se deplaseze pe distante mai mari prin parcuri sau pe langa casa, chiar si fara supraveghere.

Nu doar varsta conteaza, ci si tipul solului pe care urmeaza sa fie folosita trotineta. Daca este denivelat, va fi nevoie de trotinete cu suspensii mai bune in partea frontala si cu manere ergonomice. Manerele ajuta la atenuarea vibratiilor date de sol si asigura un confort mai mare. Daca trotineta va fi folosita doar pe asfalt, o trotineta rigida este o solutie cat se poate de buna.

Mai trebuie sa acorzi atentie maxima manerabilitatii, modului in care este construita platforma trotinetei si sistemului de franare. Siguranta copilului depinde de acest sistem de franare, asadar, trebuie sa fie pe de o parte foarte rezistent si pe de alta sa permita o incetinire treptata.

Trotinetele pe care le gasesti astazi in magazine sunt dotate cu tot felul de functionalitati interesante. Unele sunt pliabile, altele sunt echipate cu sisteme electronice care masoara kilometrii efectuati in timp ce altele sunt dotate cu suspensii care le fac perfecte pentru offroad.

Alege cu grija modelul potrivit pentru copilul tau si nu uita ca odata cu trotineta trebuie sa cumperi si elemente de siguranta, precum cotierele sau casca de protectie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top