Uriasele beneficii ale inotului pentru cei mici

Daca vrei sa iti invei copilul sa faca un sport care sa il ajute foarte mult in viitor, cea mai buna solutie este inotul. Fara a avea nevoie de cine stie ce echipamente, o pluta pentru inot, si un costum de baie fiind suficiente, acest sport are capacitatea de a dezvolta intregul organism si de a aduce o multime de avantaje in dezvoltarea psihica a celui mic.

Care sunt principalele beneficii ale inotului asupra oricarui copil?

1. Intareste psihicul. Inotul contribuie la scaderea anietatii, creste increderea in propria persoana si imbunatateste vizibil starea emotionala a copilului. Toate aceste beneficii vin de la faptul ca orice om in momentul in care inoata isi depaseste frica de apa si reuseste sa isi dezvolte o multime de instincte si abilitati de supravietuitor.

2. Poate corecta diverse probleme de sanatate. Inotul este perfect pentru copiii care sunt predispusi la obezitate sau pentru cei care au probleme de crestere. Conform studiilor, copiii care sufera de artrita juvenila sau au diverse deformari ale coloanei vertebrale au foarte multe de castigat de pe urma inotului. De asemenea, cei care sufera de astm si inoata frecvent se pot bucura de crize mai rare si de intensitati reduse ale acestora.

3. Imbunatateste resporatia. Atat inotul la piscina, cat si cel in aer liber, presupune inspirarea de aerosoli. Acest lucru mentine caile respiratorii umede si imbunatateste foarte mult respiratia.

4. Este o forma excelenta de divertisment. Inotul nu este doar un sport prin care se pot obtine beneficii in ceea ce priveste sanatatea, ci si un sport care aduce distractie si divertisment. Poate sa fie o forma excelenta de socializare si este cat se poate de distractiv, mai ales daca este combinat cu concursuri si jocuri.

5. Este un prim pas catre o multime de activitati interesante. Cei care stiu sa inoate pot face o multime de activitati atractive, cum ar fi scufundarile, snorkelingul sau poloul pe apa.

Ceea ce este interesant este ca, daca iti dai copilul din timp la inot, nu va trece prin frica de apa. Babelusii stiu sa inoate instinctiv si se descurca foarte bine in apa.

Atunci cand mergi la inot este bine sa te asiguri ca apa este de buna calitate. Aceasta trebuie sa aiba o temperatura intre 30 si 32 de grade Celsius si sa fie bine filtrata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top