Cum sa stimulezi memoria bebelusului tau

Bebelusul incepe sa-si dezvolte memoria din momentul in care se naste. Dar stiai ca exista o multime de lucruri pe care le poti face in primul an pentru a-i consolida abilitatile de memorie? Iata cateva dintre sfaturile si sugestiile noastre pentru imbunatatirea memoriei bebelusului.

Creeaza-i o rutina.

Mentinand o consecventa a mediului inconjurator si creand rutine zilnice, poti stimula dezvoltarea memoriei bebelusului tau. Fa-i previzibil timpul de joaca. Daca se joaca cu aceleasi jucarii in aceeasi camera la aceeasi ora in fiecare zi, isi va aminti scenariul mult mai bine decat daca timpul de joaca s-ar schimba zilnic. Chiar si lucrurile marunte, cum ar fi schimbarea melodiilor pe care i le canti, ii vor ingreuna capacitatea de a si le aminti. In primele luni de viata, bebelusul are totusi o memorie doar pe termen scurt.

Invata-l o abilitate noua o data la cateva zile.

Introduce o noua abilitate pe perioade scurte de joaca. Daca o jucarie noua necesita o abilitate pe care bebelusul nu a invatat-o inca, foloseste acea jucarie timp de una sau mai multe saptamani, in asa fel incat micutul tau sa poata invata bine noua abilitate. Invata-l pe bebelus cum sa se joace cu ea, apoi reintroduce-o timp de cinci minute la un moment dat, timp de cateva zile. Acest lucru il va ajuta pe micut sa-si aminteasca abilitatile mult mai bine pe termen lung.

Ofera-i jucarii educative.

Una dintre cele mai bune metode prin care un bebelus isi poate imbunatati memoria este de a utiliza jucarii educative.

Stiai ca avem diferite tipuri de memorie? Memoria pe termen scurt, memoria pe termen lung, memoria vizuala (amintirea printr-o imagine), memoria auditiva (amintirea printr-un sunet) si memoria kinestezica (amintirea prin incorporarea miscarii, cum ar fi yoga, dansul, etc.). Prin urmare, este esential sa le prezentam copiilor nostri jucarii care stimuleaza toate aceste aspecte diferite ale memoriei.

Unele dintre cele mai bune jucarii educative pentru dezvoltarea memoriei sunt: cartile colorate, jucariile de stivuire, jucariile magnetice, jucariile muzicale, puzzle-urile si blocurile de construit.

Repeta-i numele.

Repeta-i numele cat mai des posibil. La 4 luni, bebelusul va incepe sa recunoasca sunetul numelui sau si sa-l conecteze cu atentia ta asupra lui. A rosti numele cat mai des posibil atunci cand vorbesti cu el il va ajuta sa-si aduca aminte ca ii apartine in special. De asemenea, va incepe sa asocieze fete cunoscute pe care le vede in fiecare zi cu numele lor. Asigura-te ca te numesti “mami” cat de mult poti pentru a-l ajuta sa creeze legatura.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top