De ce jocurile Lego pot fi benefice educatiei copilului tau

Cu totii stim ce sunt jocurile Lego. Cei mai mult dintre noi am crescut cu ele. Lego este una dintre cele mai mari marci din lume in sfera jocurilor, are milioane de fani in intreaga lume, iar vanzarile sale de produse releva acest lucru. Sunt distractive, interesante si foarte atractive! Dar stiai ca jocurile Lego au, de asemenea, beneficii educationale?

In randurile de mai jos vei gasi cateva dintre avantajele crearii, configurarii si construirii cu aceste caramizi colorate.

Lego stimuleaza abilitatile motrice fine.

Copiii isi antreneaza dexteritatea in timp ce incearca sa conecteze piese Lego de diferite dimensiuni si forme. Combinand piesele, copiii isi folosesc degetele aplicand cantitati diferite de presiune, ceea ce este minunat pentru imbunatatirea abilitatilor motrive fine. Practic, micutii invata sa controleze presiunea pe care o aplica in timpul construirii.

Lego incurajeaza munca in echipa.

Prin jocul Lego, copiii invata sa impartaseasca, sa socializeze si sa ajunga la un acord comun alaturi de coechipieri. Cand lucreaza impreuna la o constructie, copiii trebuie sa fie de acord cu ideea generala a jocului – este un castel, o barca sau o nava spatiala? Ei trebuie sa se urmareasca unii pe altii si sa inteleaga cum pot contribui fiecare cu propria idee in asa fel incat sa poata construi impreuna ceva frumos.

lego-disney-frozen-2-expeditia-cu-canoe-a-anei-3

Lego ajuta la imbunatatirea abilitatilor de comunicare.

Jocurile Lego reprezinta o modalitate excelenta de a scapa de stres si de a te angaja in conversatii semnificative si vesele. Pe masura ce copilasii comenteaza creatiile lor Lego, dezvolta abilitati importante de comunicare, inclusiv abilitatea de a explica idei, de a descrie munca depusa, de a vorbi despre proces, angajandu-se in fel si fel de provocari verbale.

Lego dezvolta capacitatea de a rezolva probleme, stimuland gandirea matematica.

Urmand instructiunile de asamblare din cadrul jocului, copiii invata sa rezolve probleme, sa se concentreze mai bine si sa fie mai atenti la detalii. Simetria, echilibrul, formele si dimensiunile, toate acestea sunt explorate in timpul jocului cu Lego. Mai mult, copiii experimenteaza lucrul cu fractii atunci cand observa cate piese mici se pot incadra intr-o bucata mare.

Lego dezvolta creativitatea.

Folosind piese de diverse forme, culori si dimensiuni pentru a construi modele complexe, fie ca este vorba despre o masina de politie sau despre o nava spatiala care calatoreste pe Luna, copiii isi dezvolta creativitatea si imaginatia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top