Cum sa-ti incurajezi copilul sa faca sport

In calitate de parinte, sa-ti aduci copilul pe drumul cel bun pentru a trai o viata sanatoasa si productiva este obiectivul tau numarul unu, impreuna cu a-l ajuta sa obtina o educatie care sa ii lumineze viitorul. O mare parte a acestui obiectiv ar trebui sa fie sa-ti inveti copilul despre beneficiile sportului si sa-l determini sa fie cat mai activ din punct de vedere fizic in fiecare zi.

Desi nu va fi usor sa convingi un copil sa faca exercitii fizice, exista modalitati prin care il poti incuraja sa faca miscare, in special prin joaca. De fapt, exista atat de multe moduri de a-ti determina copilul sa faca miscare, incat nu ar trebui sa fie o problema sa gasesti unul care sa ii placa, indiferent de ceea ce il intereseaza.

Cumpara-i jucarii sportive!

Folosind frecvent jucarii sportive, cum ar fi o minge de baschet, o minge de fotbal, rachete de tenis sau un set de inot pentru copii, micutul tau nu numai ca se va distra de minune alaturi de familia sau prietenii lui, dar va avea, de asemenea, parte de o sumedenie de beneficii. Conform specialistilor, copiii care obisnuiesc sa se joace cu jucarii sportive isi dezvolta mai repede abilitatile motorii, coordonarea mana-ochi, musculatura, echilibrul si rabdarea.

sport-copii

Gaseste activitati care sa-i placa!

Copiii, in special cei mici, sunt rareori interesati de exercitiile fizice cum sunt cele pe care le-ai putea face la sala. Desi sunt grozave pentru corpul tau, nu sunt foarte atractive si distractive pentru copii. Prin urmare, in loc sa-ti convingi copilul sa faca exercitii plictisitoare, mai bine ai gasi o activitate care sa ii placa. Poate ca trebuie sa incerci cateva la inceput pana cand sa gasiti acea activitate care sa il tina interesat pe micutul tau. Incercati v-ati ascunselea, ratele si vanatorii, de-a prinselea sau orice alt joc ce il va pune pe copilul tau in miscare. Cu siguranta, veti gasi un joc care sa ii placa.

Nu complica lucrurile!

Majoritatea copiilor nu au nivelul de concentrare pe care il au adultii. De aceea sunt copii. Din acest motiv, este foarte important sa faceti activitati simple si scurte, mai ales daca micutul tau are mai putin de 10 ani. In caz contrar, copilul tau se va plictisi repede de activitatea fizica in care il implici sau se va frustra din cauza ei, ceea ce l-ar putea determina sa o evite in viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top