Sfaturi simple pentru alegerea jucăriilor educaționale

Una dintre cele mai bune recompense ale părinților este să vadă copilul crescând și învățând, iar jucăriile educaționale pot fi o parte antrenantă a călătoriei. Jucăriile bine alese pot promova de fapt abilități vitale pentru dezvoltarea celui mic – în domenii precum gândirea creativă, limbajul și alfabetizarea, matematica timpurie, rezolvarea problemelor și creșterea social-emoțională. În plus, mai multe studii de cercetare au arătat că jucăriile interactive, în special, pot stimula abilitățile cognitive care contribuie la succesul în școală.

Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, s-ar putea să vă întrebați: „Ce tipuri de jucării sunt cele mai bune pentru a sprijini dezvoltarea copilului meu… dar sunt suficient de interesante pentru a capta atenția acestuia?” Vestea bună este că nu trebuie să fiți expert pentru a găsi răspunsul la această întrebare. Iată câteva sfaturi simple de luat în considerare pe măsură ce alegeți jucăriile pentru copilul dvs.:

· Alegeți jucării care se potrivesc intereselor și abilităților copilului

Înainte ca o jucărie să contribuie la dezvoltarea copilului dvs., ea trebuie să fie în interesul acestuia. Dacă copilul dvs. este pasionat de dinozauri, căutați  jocuri și jucării care să se concentreze pe concepte preistorice. Sau dacă preșcolarului îi plac construcțiile, gândiți-vă la încorporarea unui set de blocuri de alfabet pentru a încuraja recunoașterea literelor și a sunetelor.  De asemenea, țineți cont de vârsta copilului dvs. atunci când selectați jucăria potrivită. O jucărie ar trebui să fie suficient de dificilă pentru a fi distractivă, dar nu atât de dificilă încât  va frustra suficient copilul pentru a nu mai juca cu ea.

Joc-educativ-lemn

· Căutați jucării care sunt deschise și care pot fi folosite într-o varietate de moduri.

Jucăriile deschise, cum ar fi blocurile de construcție, cărămizile pentru construcții și materialele de artă și meșteșuguri sunt adesea o achiziție excelentă, deoarece pot fi folosite de mai multe ori – și în diferite moduri. Într-un sens foarte real, aceste jucării pot crește odată cu copilul dumneavoastră. Un alt mare beneficiu al jucăriilor deschise este că mule dintre acestea încurajează învățarea STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) într-un mod distractiv și non-intimidant. Copiii le pot folosi pentru a inventa și a-și construi propriile creații – toate experimentând în același timp procesul de proiectare!

· Alegeți jucării educaționale, care stârnesc imaginația și oferă oportunități de joc de rol

Jocul de rol este o modalitate excelentă de a dezvolta creativitatea, promovând în același timp abilități de limbaj și alfabetizare. Când copiii se angajează într-un joc de rol, aceștia își construiesc un nou vocabular pe măsură ce preiau diferite personaje și comportamente în situații noi. De exemplu: În jocul cu seturile de bucătărie, copiii se pun în pielea unui bucătar. Blocurile și jocurile cu animale, mașini sau alte figurine pot încuraja copilul să construiască o grădină zoologică sau un oraș în miniatură.

Jucării educaționale – sunt excelente, în special cele care atrag atenția copiilor. Indiferent de jucăriile pe care le alegeți, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să vă implicați și dumneavoastră. Faceți-vă puțin timp în fiecare zi și alăturați-vă copilului în timpul jocului pentru a încuraja învățarea. În cele din urmă, nu uitați că vă cunoașteți cel mai bine copilul și asta vă va ajuta la alegerea jucăriilor ce vor oferi cele mai bune rezultate pentru creșterea și dezvoltarea copilului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top