Scurta istorie a puzzle-ului, unul dintre cele mai indragite jocuri, atat pentru copii cat si pentru adulti

Daca vrei sa ii oferi copilului tau sansa de a-si dezvolta rapid creierul, puzzle-ul este unul dintre cele mai potrivite jocuri. Exista jocuri simple construite din carton, jocuri 3D din lemn si tot felul de joculete de construit bazate pe ideea de refacere a unei imagini sau a unui obiect.

Desi majoritatea oamenilor au folosit cel putin o data in viata un puzzle, putini stiu istoria acestui joc.

Cand a inceput toata nebunia jocurilor de tip puzzle?

Se pare ca primul care a conturat ideea de puzzle a fost un profesor englez care in anul 1760 a desenat o harta pe hartie, dupa care a decupat fiecare tara in parte in asa fel incat sa ii invete mai usor geografia pe cei mici. John Spilsbury era foarte pasionat de geografie si a realizat ca prichindeii invata mult mai usor in momentul in care totul se transforma intr-un joc.

Metoda lui a prins contur si a devenit foarte populara in educatia din Anglia secolului XVIII.

puzzle

Ulterior, hartile decupate s-au transformat in tot felul de imagini decupate in bucati mici iar succesul lor a devenit unul colosal.

In secolul XX, revistele si ziarele din Marea Britanie contineau adeseori jocuri de puzzle care le ajutau sa isi creasca vanzarile.

Astazi, puzzle-ul este atat de popular incat exista chiar si un Campionat Mondial la care participa 33 de federatii nationale.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un puzzle?

Nu orice puzzle este potrivit pentru oricine. Atunci cand cumperi un astfel de produs trebuie sa tii cont de:

  • Tipul jocului. Exista o varietate uriasa de puzzle-uri, care sunt realizate din hartie, carton, metal, lemn si alte materiale. De asemenea, exista puzzle-uri pe hartie cum ar fi jocurile de Sudoku, anagramele sau integramele de tip rebus.
  • Varsta celui care il va rezolva. Daca ii oferi puzzle-ul unui copil de 2-3 ani, asigura-te ca este usor si ca are piese foarte mari. Daca are mai mult de 5 ani, poti sa alegi puzzle-uri de pana la 100 de piese, care reprezinta o provocare foarte mare pentru cei mici. Daca ii oferi cadou unui copil de 7-8 ani, puzzle-ul poate sa aiba o dificultate din ce in ce mai mare si pana la 500 de piese.
  • Subiectul puzzle-ului. Asigura-te ca imaginea ce trebuie sa fie reprodusa se muleaza foarte bine pe pasiunile si preferintele copilului.

In general, un copil care rezolva de mic puzzle-uri reuseste sa isi dezvolte mult mai usor capacitatea de gandire analitica si sa invete mult mai usor. Tocmai de aceea, cu cat mai multe jocuri de acest fel, cu atat mai bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top