Papusile sunt unele dintre cele mai vechi jucarii cu care s-au jucat vreodata copiii. Prima utilizare a acestora a fost documentata in Grecia in jurul anului 100 d. Hr. Exista motive intemeiate pentru care aceste jucarii sunt atat de longevive in istoria umanitatii. Ele sunt o reprezentare a copilului insusi, permitandu-i acestuia sa dobandeasca o mai buna intelegere despre sine, precum si despre cei din jur.
Desi multi ar crede ca acestea sunt jucarii in principal pentru fete, jocul cu papusile poate oferi, de fapt, o multime de beneficii dezvoltarii copiilor, indiferent de sex.
Iata cum jocul cu papusi poate ajuta la dezvoltarea copilului tau:
Abilitati sociale
Jocul cu papusile consolideaza abilitatile sociale care sunt dobandite in primii ani de dezvoltare ai unui copil. Cand copilul este angajat intr-un joc cu papusi alaturi de alti copii, el invata sa comunice cu ceilalti si sa coopereze. In plus, avand grija de o papusa, micutul invata cum sa aiba grija de cei din jurul sau si chiar de el insusi.
Responsabilitate
Invatand abilitati sociale importante la o varsta frageda, copiii invata, de asemenea, sa fie responsabili. Ei invata cum sa aiba grija de o papusa jucandu-se cu ea. Deprizand aceasta abilitate, micutul va invata mai departe cum sa aiba grija de animalele lui de companie sau de fratii mai mici.
Empatie si compasiune
O alta abilitate sociala importanta pe care o invata copiii cand se joaca cu papusile este modul de a procesa emotii precum empatia si compasiunea. La fel cum grija pentru papusile lor ii determina sa fie mai responsabili, ii invata sa empatizeze cu cei din jur si sa aiba mai multa compasiune fata de cei suferinzi.
Imaginatie
Jocul cu papusile stimuleaza imaginatia copilului pe masura ce micutul isi creeaza diferite scenarii.
Limbaj
Jucandu-se cu papusile, precum si cu prietenii lor, copiii se confrunta cu situatii noi si unice pentru jocurile lor. Comunicarea intre ei le poate intari vocabularul, in special in ceea ce priveste limbajul practic. Comunicand in acest fel cu prietenii lor, cei mici obtin o perspectiva mai buna asupra rutinelor de acasa care pot fi diferite de ale lor. In acest fel, ei descopera lumea din jurul lor.