La ce factori trebuie sa te gandesti cand alegi jucarii pentru copilul tau

Facand cumparaturi de jucarii, vei descoperi ca aceasta piata vine cu o selectie atat de mare si de vasta incat poate fi dificil de ales ceva potrivit pentru copilul tau daca nu stii ce factori trebuie sa iei in considerare. Faptul ca sectiile de jucarii din magazinele mari ocupa portiuni atat de generoase este o dovada evidenta a cantitatii de jucarii care se produc si se pun in vanzare in zilele noastre. Dintre toate acestea, multe pur si simplu nu merita achizitionate.

Iata cateva categorii care trebuie luate in calcul atunci cand alegi jucariile potrivite pentru copilul tau:

Functionalitatea. Cautand jucariile pentru copilul tau, unul dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare este functionalitatea lor. Sunt folositoare doar pentru joaca? Sau exista altceva pentru care jucariile pot fi utile?

Multe jucarii din ziua de azi pot fi bune si pentru alte functii, cum ar fi invatarea. Exista jucarii care ii pot invata pe micuti sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca, sa deseneze, etc. Nu ar fi minunat ca micutul tau sa invete in timp ce se joaca?

Joc-educativ-lemn

Varsta copilului. Jucariile trebuie folosite conform varstei. Exista jucarii care ar trebui folosite doar de catre bebelusi, deoarece ii ajuta sa-si dezvolte dexteritatea, sa treaca mai usor peste durerile provocare de eruptia dintisorilor, etc. Totodata, exista jucarii pentru copii de 3-5 ani, cum sunt cele artistice si de indemanare, etc. Si, desigur, exista jucarii concepute pentru a fi utilizate de copiii mai mari. Oferirea copiilor de jucarii care nu sunt potrivite varstei poate sa ii expuna unui pericol real (de pilda, copiii foarte mici nu ar trebui sa foloseasca piese Lego deoarece, din cauza faptului ca tind sa puna orice in gura, risca sa se inece cu ele).

Siguranta. Un alt lucru deosebit de important de luat in seama atunci cand faci cumparaturi de jucarii pentru copilul tau este siguranta. Materialele si vopseaua din componenta jucariilor trebuie sa indeplineasca standardele internationale de siguranta. Nu cu mult timp in urma, existau firme care produceau jucarii ce aveau in componenta vopsea cu plumb. Acestea au fost sanctionate deoarece plumbul s-a dovedit a fi periculos asupra oamenilor, in special asupra copiilor.

Aspectul financiar. Nu este recomandat sa le cumparam copiilor jucarii prea scumpe. Trebuie sa ii invatam valoarea banilor inca din copilarie, plasand anumite restrictii in ceea ce priveste costul jucariilor. In plus, jucariile sunt predispuse la accidente, deoarece copiii sunt, in general, mai stangaci decat adultii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top