Jucarii care stimuleaza imaginatia copiilor

In timp ce tendintele in industria de jucarii apar si dispar, se pare ca exista cateva jucarii care sunt elemente de baza pentru orice copil, mai ales atunci cand vine vorba de stimularea imaginatiei. Aceste jucarii par sa aiba trei caracteristici:

  • sunt “deschise” – exista mai multe modalitati de a te juca cu jucaria;
  • promoveaza interactiunea – incurajeaza colaborarea si conversatia;
  • pot fi folosite atat pentru jocuri simple, cat si elaborate – aceste jucarii pot stimula imaginatia copiilor de varste foarte mici, de doar cativa ani, pana la varsta scolara.

Inainte de a alege o jucarie pentru copilul tau

Intotdeauna, inainte de a cumpara o jucarie pentru copilul tau, trebuie sa tii cont de placerile si interesele sale. El poate ca este fascinat de ceva ce nu se gaseste in lista de mai jos, cum ar fi dinozaurii. Astfel, colectia lui de jucarii ar putea include articole diferite de cele enumerate mai jos.

Aparat-baloane-sapun

Jucarii care stimuleaza imaginatia copiilor

Jucariile din plus. Animalutele din plus nu sunt doar pentru a fi mangaiate si a tine companie copiilor in timpul somnului. Deseori, primele jocuri in care micutii isi folosesc imaginatia sunt tocmai cele care includ jucariile din plus.

Papusile. Papusile pot fi utilizate in acelasi mod ca animalele din plus. Dar au o caracteristica suplimentara care stimuleaza intr-adevar imaginatia – gurile si bratele lor in miscare le ajuta sa prinda viata. Acest lucru le ajuta sa para mai realiste si incurajeaza copiii sa se implice in jocuri mai complexe, care sa includa petreceri cu papusi, hranirea lor, conversatia intre papusi, etc.

Cuburile de construit si Lego. Cuburile si piesele Lego nu sunt doar pentru construirea de turnuri. Copiii pot sa isi imagineze sa construiasca orice, de la case, garaje, masini si chiar lucruri mai elaborate, precum un oras.

Mancarea si vasele de jucarie. Toti copiii au fantezii legate de mancare. Interactionand in mod constant cu mancarea (mananca, isi urmaresc parintii pregatindu-le mesele, merg alaturi de parinti la magazinul alimentar), copiilor le place sa foloseasca acest element si in jocurile lor.

Masinile. Nu doar baietii, ci fetele adora sa se joace cu masinute. La fel ca mancarea, masinile sunt ceva obisnuit in experienta copiilor, ceea ce le face o tema buna pentru stimularea imaginatiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top