Jocuri de societate pe care sa le joci alaturi de copiii tai

Cu totii am crescut jucand jocuri de societate in familie, alaturi de parintii si fratii nostri. A juca impreuna cu cei dragi astfel de jocuri era, de departe, activitatea preferata de seara si de weekend a multora dintre noi.

Cu toate acestea, in ziua de astazi, putini copii mai cresc cu acest obicei, preferand in schimb sa-si petreaca timpul liber in fata ecranelor si gadget-urilor. Vrei sa-ti convingi copiii sa se joace si ei jocuri de societate? Alege urmatoarele jocuri!

Primele 101 de cuvinte

Un joc ideal pentru toti copiii care au mai mult de 2 ani, “Primele 101 de cuvinte” ii invata pe cei mici sa recunoasca obiecte si culori, dar si sa invete sa numere. Mai mult decat distractiv, jocul ajuta la dezvoltarea perceptiei vizuale, abilitatilor motorii, logicii si spiritului de observatie.

Obiecte ascunse

Recomandat copiilor de peste 6 ani, “Obiecte ascunse” este probabil unul dintre cele mai distractive si antrenante jocuri de observatie pe care le poti gasi pe piata in ziua de azi. Acesta se joaca in 2-4 jucatori si contine 4 planse de joc, 30 de cartonase cu obiecte, un clopotel si un manual de reguli.

Jocul stimuleaza dezvoltarea abilitatilor sociale, perceptiei vizuale si coordonarii mana-ochi.

Da sau Nu

Un joc de societate ce se poate juca in 2-6 jucatori cu varsta de cel putin 7 ani, “Da sau Nu” ii distreaza pe cei mici cu cele peste 900 de intrebari capcana ce se gasesc pe cartonasele de joc. Intrebarile sunt diferite domenii, inclusiv din istorie, geografie, sport, muzica si televiziune. Fiecare jucator, cand ii vine randul, trebuie sa raspunda la toate intrebarile puse fara a folosi cuvintele “da” sau “nu”. Cine raspunde la cele mai multe intrebari, castiga jocul.

Este, cu siguranta, foarte distractiv, insa ajuta totodata si la dezvoltarea spiritului de echipa, atentiei, rabdarii si logicii.

Monopoly Junior

Daca vrei sa iti inveti copilul, intr-un mod amuzant, cum sa administreze banii inca de cand este mic, jucati Monopoly Junior! Aceasta este o varianta mai usoara a clasicului Monopoly, actiunea petrecandu-se in acest caz intr-un parc de distractii, unde jucatorii sunt nevoiti sa realizeze case de bilete si sa castige bani din vanzarea de bilete.

Jocul este recomandat copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 8 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top