Jocul de rol – importanța acestuia pentru copii

Învățarea prin joc este o parte importantă a dezvoltării unui copil, ajutându-l să-și dezvolte imaginația și să descopere aventuri noi și interesante.

Jocul este distractiv. Jocul este învățare.

Prin joc, copiii învață abilități de bază precum limbajul, creativitatea, rezolvarea problemelor și autocontrolul. Înțelegem importanța jocului de rol fie într-un cadru de creșă, fie acasă, așa că am studiat cu atenție sfaturile experților, pentru a știi cum sa gestionăm fiecare joc. Cu ajutorul rolurilor, copiii învață cum să interacționeze cu ceilalți, cum să-și exprime nevoile, să negocieze și să facă compromisuri. Aceștia își dau seama de relații complexe și învață cum să facă față frustrării, fricii și furiei. Ei explorează, testează, ghicesc și descoperă, construind bazele pentru învățarea ulterioară în știință și matematică. Manipularea obiectelor, realizarea marcajelor, alergarea și săriturile în bălțile noroioase contribuie la dezvoltarea abilităților motorii fine și brute. Jocul este o parte fundamentală a dezvoltării cognitive, sociale, emoționale și fizice a copilului. Prin joc, copiii învață… cum să învețe!

Învățarea de la adulți

Jocul de rol implică de obicei copilul să-și amintească o situație familiară, cum ar fi o călătorie la cumpărături sau o vizită la medic și să o pună în acțiune. Copiii își folosesc abilitățile de memorie pentru a recrea scene la care au fost martori și practică rezolvarea problemelor care pot face parte din acele scenarii în care „mami a uitat poșeta la casa de marcat ”sau„ când medicul mi-a pus bandajul ”. Comunicarea verbală în timp ce copiii copiază cuvinte pe care le-au auzit la alții spunând: „Asta va fi de doisprezece kilograme, vă rog”, vor face copilul să dezvolte abilități de ascultare și să răspundă într-un mod adecvat.

Play, Toy, Toy Story, Minion, Sofa, Children, Games

Părinții sunt și ei copii, primii colegi de joacă

Jocurile progresează de la „De-a v-ați ascunselea”, la jocuri mai complexe care implică și joc de rol. Acestea ar putea implica grija de jucării sau păpuși, curse de mașini de-a lungul podelei sau chiar jocuri de gătit. Când părinții interacționează, jocul se dezvoltă, durează mai mult și devine mai complex. Adultul îi arată copilului cum să susțină o activitate și să dezvolte idei. Pe măsură ce jocul progresează, la fel și limbajul și complexitatea jocului. Jocul de gătit se dezvoltă într-un picnic, o sărbătoare sau o petrecere pentru una dintre păpuși. Copilul beneficiază de vocabularul extins și de ideile creative ale adultului.

Ce jucării sunt cele mai potrivite pentru jocul de rol?

Credem că cele mai bune jucării pentru jocuri de rol au multiple utilizări și pot fi folosite de un copil pe cont propriu sau cu prietenii sau părinții. Acestea ar trebui să fie suficient de robuste pentru a rezista ani întregi, rezistente pentru a face față jocurilor extinse cu prietenii și frații și suficient de estetice pentru a beneficia de  un afișaj permanent în casa ta. Cele mai bune jucării pentru jocurile de rol sunt accesibile, astfel încât copilul să poată decide în mod spontan când și cum să le folosească. Acest lucru înseamnă că jucăriile trebuie să fie lăsate în afara casei, unde copiii pot ajunge cu ușurință.

Acestea sunt câteva dintre preferatele noastre:

  • Casele de păpuși –

Mediile reduse oferă copiilor șansa de a fi responsabili. Refacerea scenariilor din viața reală sau eliberarea unui dinozaur în camera de zi a păpușilor, încurajează imaginația. Bucătăriile sunt în centrul jocului de rol. În timp ce copiii își folosesc imaginația pentru a imita lumea din jurul lor, aceștia învață de asemenea să toacă, să amestece, să transforme, să deschidă diverse obiecte și să își crească vocabularul.

  • Magazine-

Întrucât copiii pretind a fi clienți sau proprietari de magazine. Manevrarea banilor de jucărie poate dezvolta, de asemenea, abilități numerice. Jocul trebuie să fie plăcut, niciodată forțat, ales liber de copil și să implice un anumit grad de încredere.

Mai presus de toate, jocul cu copiii, este mai important decât orice scop final. Petreceți timp cu ei, este benefic și esențial în dezvoltarea acestora!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top