Importanta puzzle-urilor in dezvoltarea copilului

Cu totii am crescut jucandu-ne cu puzzle-uri de o forma sau alta. Dar ti-ai dat seama vreodata de efectele pozitive ale jocului cu puzzle-uri asupra creierului mic al unui copil? Sunt imense!

Blocurile de constructii si puzzle-urile sunt in partea de sus a listei in ceea ce priveste jucariile educative. Puzzle-urile nu numai ca stimuleaza si imbunatatesc mintile tinere, dar si ajuta la invatarea abilitatilor importante in viata. Sunt un exercitiu minunat pentru minte si ii mentin pe micuti implicati intr-o activitate interesanta pentru o perioada lunga de timp.

Iata, mai pe larg, care sunt principalele avantaje ale jocului cu puzzle-uri pentru copii:

Stimuleaza dezvoltarea motricitatii fine.

Puzzle-urile ajuta copilul sa-si dezvolte abilitatile motorii fine. In timp ce se joaca cu puzzle-uri, isi misca mainile, incheieturile si degetele pentru a ridica, ciupi sau strange piesele. Asezarea pieselor in sloturile corecte in timp ce le sorteaza, misca si monteaza imbunateste aceste abilitati ale motricitatii fine.

Imbunatateste concentrarea si memoria.

Puzzle-urile ajuta la cresterea concentrarii la copii. Practic, lucratul la un puzzle si finalizarea sarcinii ajuta la cresterea atentiei si a concentrarii, oferind in plus un sentiment de satisfactie, fapt ce duce la cresterea increderii de sine.

Puzzle-urile sunt, cu siguranta, benefice pentru cresterea puterii memoriei, in special a memoriei pe termen scurt.

Dezvolta coordonarea mana-ochi.

Rezolvarea unui puzzle necesita armonie intre ochi si mana si, prin urmare, aceste jucarii sunt deosebit de eficiente pentru coordonarea mana-ochi. Procesul de continua incercare prin care trece un copil in timp ce construieste un puzzle imbunatateste aceasta coordonare.

puzzle

Dezvolta abilitatea de a rezolva probleme.

Gasirea pieselor potrivite pentru a face anumite conexiuni in cadrul unui puzzle este similara cu rezolvarea unei probleme. Prin urmare, jucandu-se cu puzzle-uri, copiii invata cum sa rezolve probleme.

Creste capacitatea cognitiva si cunostintele specifice subiectului. 

Pe masura ce puzzle-urile apar in diferite subiecte si teme, copiii primesc o intelegere mai profunda a subiectelor respective. De asemenea, puzzle-urile le stimuleaza dezvoltarea constientizarii vizuale si spatiale.

Exista puzzle-uri despre o varietate de subiecte, cum ar fi harti, alfabete, animale, flori, dinozauri si asa mai departe. Prin urmare, in timp ce construiesc puzzle-uri, micutii nu numai ca se distreaza, dar si invata in detaliu despre subiectele specifice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top