Impactul jucariilor educative asupra copiilor

Jucariile educative joaca un rol esential in dezvoltarea celor mici. Nu numai ca reprezinta un mod placut de joaca, dar si contribuie la o buna dezvoltare intelectuala, sociala si motorie.

Jucariile educative sunt concepute tocmai pentru a promova dezvoltarea copiilor si sunt atat de inteligente, incat copiii cred ca sunt doar o simpla distractie. Asadar, folosindu-le, copiii nu numai ca se joaca, dar si invata.

In anii copilariei, studiul prin joaca este foarte important.

Este dovedit stiintific ca invatarea folosind metode de joaca este importanta pentru cei mici. Copiii care  isi petrec timpul folosind jucariile educative potrivite se dezvolta cel mai bine. Joaca este de departe cea mai naturala forma de invatare. De aceea, investitiile in jucarii educative sunt esentiale. Acest lucru trebuie sa il aiba in vedere atat parintii, cat si institutiile publice precum scolile.

Joc-constructii-metal

Copiii fac ce le place cel mai mult: se joaca!

Copiii folosesc jucarii educative pentru ca le plac. Acestea raspund la acea nevoie sau dorinta de joaca si ofera o valoare in plus: sunt concepute cu scopul de a dezvolta in continuare diverse abilitati ale copiilor.

Copiii invata in moduri diferite.

Jucariile educative nu sunt neaparat tabele cu litere din alfabet sau carti cu imagini pe care sa le memoreze. Copiii invata in moduri diferite. Si cel mai bine invata atunci cand nu sunt constienti de acest lucru. Cele mai multe jucarii educative din ziua de azi sunt construite avand in vedere acest lucru.

Jucariile educative stimuleaza dezvoltarea motorie.

Jucariile realizate cu scopul de-i educa pe cei mici sunt lucruri destul de complexe. Evident, copiii adora sa se distreze cu ele, dar cand acestea sunt proiectate, creatorii au in vedere si dezvoltarea motorie a utilizatorilor. Acesta este motivul pentru care jucariile educative inteligente raspund bine la fiecare etapa a dezvoltarii motorii a copiilor: de la primul reflex de prindere a jucariei la imbunatatirea abilitatilor motorii foarte fine. Sa privim, de pilda, seturile cu piese de constructie. Piesele se potrivesc perfect in mainile mici ale copiilor si au culori atractive care ii fac pe cei mici sa-si doreasca sa le apuce. Si cand copilul incepe sa se joace cu ele, uneste piesele intre ele, facand cate un pas mai mult, pana ajunge sa construiasca ceva.

Jucariile educative dezvolta inteligenta sociala.

Este posibil sa iti dezvolti abilitatile sociale jucandu-te singur acasa? Ei bine, da! Folosind jucarii educative, desigur! Deoarece stimuleaza imaginatia copiilor, acestea fac posibil jocul cu mai multe roluri. In acest fel, copilul isi asuma un rol diferit de fiecare data. Acest lucru este grozav pentru dezvoltarea abilitatilor sociale si a empatiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top