Farmecul si avantajele jocului cu papusi

Practicat si adorat de copii inca din cele mai vechi timpuri, jocul cu papusile este in continuare o adevarata placere pentru micuti, mai ales ca jucariile de acest tip pe care le gasim pe piata in ziua de azi sunt mai moderne, mai sofisticate, mai performante si mai colorate ca oricand.

Iar jocul cu papusile nu este doar o activitate placuta si distractiva pentru copii. Este, de asemenea, foarte benefica pentru dezvoltarea lor.

Jocul cu papusi stimuleaza dezvoltarea creierului.

Toti specialistii sunt de acord ca, jucandu-se, copiii nu numai ca se distreaza, dar si invata. Prin simplul fapt ca atribuie nume papusilor lor, o personalitate, emotii si nevoi, copiii isi dezvolta imaginatia, incep sa deprinda regulile sociale si invata ce inseamna implicarea.

Mai mult decat atat, statisticile arata ca acei copii care manifesta un interes deosebit in ceea ce priveste jocul cu papusile au sanse reale de a ajunge adulti cu cariere de succes. Copilasii proiecteaza acestor jucarii din plastic imbracate in haine colorate imaginea unor persoane reale, pe care le ajuta si cu care invata sa lucreze in echipa.

Practic, un copil, atunci cand isi alege o papusa, porneste intr-o adevarata aventura cu noua lui jucarie, creeaza o poveste, isi pune in exercitiu abilitatile de comunicare, flexibilitatea gandirii, modul de exprimare, capacitatea de a socializa, etc.

Exersand abilitati si interactiuni sociale in jocul cu papusi, copiii invata sa rezolve eventualele conflicte din viata reala ce pot surveni in viitor.

Nu in ultimul rand, papusile ii stimuleaza pe copii sa-si dezvolte abilitatile de comunicare verbala. Papusile nu judeca, nu critica si inteleg mereu ceea ce li se spune, astfel ca micutii se pot simti incurajati sa vorbeasca in voie.

papusa-bebelus-cu-paturica-40-cm

Cum alegem papusa cea mai potrivita?

Pentru copiii de 2-3 ani, cele mai indicate papusi sunt cele de tip bebelus. De la varsta de 5 ani, probabil ca mai potrivite sunt papusile Barbie. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi sa lasam copiii sa-si aleaga singuri papusile de care se simt cel mai atrasi. Oricare ar fi alegerea lor, aceasta nu are cum sa fie una gresita. Si, din fericire, pe piata gasim o varietate de papusi, de la bebelusi cu suzeta la papusi muzicale, Barbie si papusi inspirate din desenele Disney.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top