De ce sa iti dai copilul la fotbal

Fotbalul se intampla sa fie unul dintre cele mai populare sporturi din intreaga lume, deoarece este destul de spectaculos si distractiv. Invatand de mici fotbal, copiii isi dezvolta mai usor ritmul, viteza, rezistenta si agilitatea. Practicarea fotbalului este, de asemenea, un mod minunat de a invata ce inseamna sa lucrezi in echipa inca de la o varsta frageda.

In afara de distractia si emotia pe care o simt jucand intr-o echipa sportiva, copiii au parte si de alte avantaje care le sunt de folos in viata de adult.

Iata care sunt acestea:

Fotbalul dezvolta starea fizica a copiilor.

Jocurile de fotbal necesita alergare dupa minge in diferite puncte ale terenului. In timp, acest lucru ii ajuta sa isi dezvolte viteza si nivelul de rezistenta. Urmarirea constanta a mingii si driblingul in timpul jocului dezvolta agilitatea si abilitatea de coordonare. Acest sport este benefic, de asemenea, pentru o crestere armonioasa si sanatoasa a oaselor si muschilor, reducand riscul de a deveni supraponderal sau de a dezvolta diabet.

Se mai spune ca fotbalul intareste sanatatea inimii, deoarece o determina sa bata mai repede. In plus, practicarea acestui sport mareste viteza cu care oxigenul este livrat celulelor corpului.

Fotbalul promoveaza dezvoltarea cognitiva la copii.

Pe masura ce copiii invata si joaca in mod constant fotbal, constientizarea lor vizual-spatiala va fi mai accentuata. Jocul de fotbal cere ca jucatorii sa poata gandi rapid si sa utilizeze cele mai mici spatii si oportunitati, acest lucru, la randul sau, fiind util pentru stimularea abilitatilor de rezolvare a problemelor copiilor in afara terenului.

minge-fotbal-jaloane

Fotbalul ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale.

Spre deosebire de alte sporturi care se joaca individual, fotbalul este un joc de echipa ce necesita munca de colectiv. Acest lucru va ajuta enorm la dezvoltarea abilitatilor sociale ale copiilor, fiindu-le mult mai usor in viitor sa interactioneze cu cei din jur, sa relationeze si sa coopereze in diferite sarcini din viata profesionala, personala sau sociala. De la pozitia defensiva pana la mijlocul terenului si zona de atac, trebuie sa existe comunicare, cooperare si incredere in colegii de echipa pentru a gasi modalitati cat mai bune de a inscrie goluri.

La randul sau, acest lucru ii va ajuta pe cei mici sa-si consolideze increderea in sine si, in mod indirect, ii va invata importanta muncii in echipa ca factor esential pentru a reusi in viata.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top