De ce parintii ar trebui sa le cumpere copiilor jucarii educationale

Jucariile educationale joaca un rol cheie in dezvoltarea copiilor. Pentru ca sunt jucarii inteligente. Nu datorita inteligentei artificiale, ci pentru ca stimuleaza dezvoltarea intelectuala, sociala si motorie. In plus, jucariile educationale sunt atat de inteligente incat copiii, in timp ce le folosesc, cred ca sunt doar pentru distractie. Astfel, ei se joaca, dar si invata.

Invatarea prin joc este importanta.

Acest lucru este dovedit stiintific. Pentru ca jocul ajuta la dezvoltarea copiilor. Conform statisticilor, copiii care se joaca cu jucariile educationale potrivite se dezvolta mai bine. Jocul este de departe cea mai naturala forma de invatare. De aceea, este important ca atat parintii, cat si societatea sa investeasca in jucarii educationale.

Copiii se joaca!

Ei folosesc jucariile educationale pentru ca acestea le aduc bucurie. Acest tip de jucarii le raspunde nevoii sau dorintei de a se juca, venind cu o valoare suplimentara: sunt concepute cu scopul de a promova si a dezvolta diferite abilitati.

Jucariile educationale stimuleaza dezvoltarea functiilor motorii.

Jucariile educationale reprezinta mult mai mult decat o simpla distractie. Evident, copiii se distreaza atunci cand le folosesc, insa ei isi si dezvolta functiile motorii. De fapt, jucariile educationale sunt special concepute pentru a raspunde bine fiecarei etape a dezvoltarii motorii a copilului: de la primul reflex de prindere pana la abilitatile motorii fine.

Jucariile educationale sunt de mare folos in dezvoltarea inteligentei sociale.

Este posibil sa iti dezvolti abilitatile sociale atunci cand te joci singur acasa? Da, folosind jucarii educationale! Pentru ca acestea raspund imaginatiei copilului si fac posibil jocul cu diferite roluri. Acest lucru este bun pentru dezvoltarea abilitatilor sociale si a empatiei.

Invatarea despre cauza si efect.

Exista anumite jucarii educationale care ii invata pe copii despre diferite lectii de viata, cum ar fi, de pilda, cauza si efectul. Recomandate copiilor de peste 3 luni, jucariile de tip cauza-efect ii invata pe copii ca, daca isi folosesc mana, cum ar fi sa apese, sa traga, sa impinga un buton pe o jucarie, etc., se intampla intotdeauna ceva. In aceasta categorie de jucarii educationale intra blocurile de construit, instrumentele muzicale de jucarie, cartile cu butoane, etc.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top