Ne dorim ce este mai bun pentru micutii nostri, dar daca nu esti sigur care sunt cele mai bune jucarii copii? Te vei trezi la un moment dat intr-un culoar al unui magazin de jucarii, coplesit de alegeri. Copilul tau poate fi atras de cel mai stralucitor articol, in timp ce jucariile clasice din lemn de la capatul culoarului sunt trecute cu vederea. Cu toate acestea, ocazional, ar trebui sa iei in considerare jucariile simple din lemn cu ambalaj de baza in detrimentul jucariilor moderne. Iata de ce:
De ce sa alegi jucarii din lemn?
Jucariile din lemn nu se demodeaza niciodata. Rareori exista un hype comercial major in jurul celor mai recente piese din lemn, dar acestea au fost savurate de generatii si generatii, fiind inca unele dintre cele mai apreciate jucarii. Spre deosebire de jocurile si jucariile electronice din plastic care sunt dotate cu fel si fel de tehnologii, jucariile din lemn sunt pe cat de sanatoase, pe atat de atemporale.
Exista multe motive pentru care jucariile din lemn sunt mai bune, nu numai pentru copilul tau, dar si pentru mediu. Sunt mai rezistente (producand mai putine deseuri decat jucariile din plastic), sunt biodegradabile si pot fi chiar fabricate din lemn durabil. De asemenea, jucariile din lemn de buna calitate, ecologice, nu contin PVC, ftalati sau substante chimice similare utilizate in jucariile din plastic. Ai grija, totusi, la lemnul ieftin, de calitate scazuta. Unele jucarii sunt fabricate din placaj care este plin de cleiuri toxice si formaldehida.
Cost mic, calitate inalta
Jucariile din lemn masiv iti permit sa ramai ecologic chiar si atunci cand ai un buget redus. Exista o multime de jucarii din lemn de calitate pe piata care nu iti vor lasa o gaura in portofel si sunt, de fapt, mai complexe decat ai putea crede. In anul 2015, un cadrul unui studiu TIMPANI, s-a constatat ca jucariile din lemn obtin rezultate mai bine in categoria creativitatii, atat in randul fetelor, cat si in randul baietilor.
Ajuta la dezvoltarea gandirii.
Joaca reprezinta cel mai bun mod de a invata pentru copii. Cercetarile arata ca timpul de joaca nestructurat – folosind jucarii din lemn, de exempllu – este valoros si favorizat fata de timpul petrecut la scoala. Imaginatia copiilor creste in timp ce se joaca cu lucruri care nu au o utilizare evidenta, unica. Imagineaza-ti un copil mic care se joaca cu blocuri de lemn: acestea pot fi stivuite in forma unei case, cladiri, gradini sau in forma oricarui alt lucru pe care ti-l poti imagina.