De ce este important ca parintii sa se joace cu copiii lor

In primii ani ai vietii, copiii sunt preocupati, in cea mai mare parte, de jocuri, jucarii si de joaca. Si este absolut normal sa se intample acest lucru. Prin joaca, micutii descopera lumea si modul in care aceasta functioneaza, au parte de primele lor relatii interumane, experimenteaza fel si fel de emotii, etc.

Poate ca nu realizam, dar pentru copii, joaca nu reprezinta doar o simpla distractie, ci si comunicare, miscare, invatare, socializare si diferite moduri de exprimare, toti acesti factori fiind extrem de importanti pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a adultului din viitor.

Cand sunt foarte mici, copilasii au nevoie de o perioada de timp pentru a se simti confortabil cu o anumita persoana. Iar primele persoane in care ei simt ca au cea mai mare incredere sunt, cu siguranta, parintii lor. Fata de mama si tata, copiii nu au indoieli, sunt deschisi si se simt in siguranta.

Asa ca, daca esti parinte de copil mic, iti recomandam sa iti petreci cat mai mult timp alaturi de micutul tau jucandu-te cu el. Stim ca probabil ai un job full time care iti ocupa aproape tot timpul sau ca ai zile in care, pur si simplu, esti prea apasat de diferite griji. Insa trebuie sa ai in vedere ca dezvoltarea pe termen lung a copilului tau depinde foarte mult de atentia pe care i-o oferi tu, nu altcineva.

Iata care sunt principalele beneficii pe care le ofera joaca in relatia parinte – copil:

Se intareste legatura dintre parinte si copil. Este, cu siguranta, cea mai buna metoda si cea mai sigura cale de a ajunge la sufletul copilasului. Asadar, daca il vezi suparat, distras sau ca experimenteaza diferite alte sentimente negative, propune-i un joc care ii place si, prin intermediul jocului, incearca sa te conectezi cu el pentru a-i inlatura supararea.

Tic Tac Toe, Love, Heart, Play, Strategy Game

Jucandu-te cu copilul tau, vei petrece timp de calitate alaturi de el. Chiar si timp de cateva minute pe zi, daca te joci impreuna cu micutul tau, el va avea numai de castigat. In acel scurt timp, copilul va fi capabil sa invete foarte multe lucruri de la tine. Nu rata nicio zi fara a te juca putin cu copilul tau pentru a nu slabi aceasta frumoasa conexiune.

– Joaca reprezinta o foarte buna cale de a-ti cunoaste mai bine copilul. Jucandu-te si petrecand timp alaturi de micutul tau, ii vei descoperi reactiile, temperamentul, ce nevoi are, modul in care gandeste, ce placeri are, ce dorinte are, etc. Astfel, iti va fi mult mai usor ca pe viitor sa il indrumi catre cele mai bune directii. Mai mult decat atat, joaca te poate ajuta sa sesizezi eventualul comportament inoportun al copilului.

 Jucandu-se, copiii invata cel mai usor. Jucandu-cu copilul tau, il vei invata cuvinte noi, il vei ajuta sa isi insuseasca noi aptitudini si ii vei oferi, pur si simplu, experiente de viata minunate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top