De ce ar trebui sa iti incurajezi copilul sa se joace cu lego

Intr-o lume plina de jucarii magice care clipesc si canta, inca persista un favorit de moda veche in randul prichindeilor, iar acest lucru este grozav! Este vorba despre lego, acele blocuri mici de construit ce ii tin pe copii ocupati ore in sir.

Exista atat de multe beneficii educationale ale jocului cu lego, incat nu este de mirare ca multi il considera cea mai buna jucarie inventata vreodata. Este un instrument minunat pentru dezvoltarea creierului in primii ani.

Sa aruncam o privire asupra principalelor abilitati pe care copiii le pot invata jucandu-se cu lego.

Beneficiile jocului cu lego:

Gandire creativa

Adevarata putere a jucariei lego consta in natura sa deschisa. Lego nu este o jucarie care vine cu o singura functie.

Exista putine lucruri care pot starni atata energie creativa cum o face o cutie cu cuburi lego. Copiii trebuie sa se gandeasca la ce sa construiasca, cum sa contruiasca acel lucru si apoi sa gaseasca o modalitate de a face ca ceea ce este in imaginatia lor sa prinda viata.

Sigur, putem sa le oferim copiilor idei de construire, insa ei vor invata cu adevarat atunci cand construiesc liber, dandu-si frau imaginatiei.

Abilitati motorii fine

Este nevoie de multa indemanare si control cu degetele pentru a manipula blocurile mici. Acest lucru face ca lego sa fie o activitate excelenta ce consolideaza coordonarea motrica fina a copilului si intareste muschii mici ai mainii.

Coordonare mana-ochi

Lego si alte jucarii de constructie sunt benefice pentru dezvoltarea multor abilitati fizice.

Manipularea pieselor ajuta la dezvoltarea coordonarii mana-ochi, antrenand ochii si mainile sa lucreze impreuna.

Rezolvarea problemelor

Rezolvarea problemelor – o abilitate care este adesea declarata ca fiind una dintre cele mai importante pentru a iesi in evidenta la locul de munca – se invata devreme in viata, prin joc.

Desi poti face exercitii ca adult pentru a incerca sa iti imbunatatesti aceasta abilitate, cel mai bun mod de a incuraja dezvoltarea acestei calitati la copii este sa-i determini sa se joace cu jucarii ce implica rezolvarea problemelor.

Ce legatura are lego cu rezolvarea problemelor?

Ei bine, pe masura ce copiii construiesc, ei rezolva, practic, o problema dupa alta, in timp ce isi dau seama cum sa faca piesele sa se potriveasca, sa faca structura sa arate ca in mintea lor si sa structureze piesele pentru diferite functii.

Practic, ei invata abilitati timpurii de tehnologie si inginerie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top