Care este impactul jucăriilor educaționale

Ce sunt jucăriile educaționale?

Jucăriile educaționale joacă un rol esențial în dezvoltarea copilului dumneavoastră. Pentru că sunt jucării inteligente. Nu din cauza inteligenței artificiale, ci din cauza faptului că jocurile educaționale contribuie la buna dezvoltare intelectuală, socială și motorie. Există 2 motive pentru aceasta:

  1. Jucăriile educaționale sunt concepute pentru a promova dezvoltarea copilului dumneavoastră.
  2. Jucăriile educaționale de calitate sunt atât de inteligente încât copilul dvs. consideră că sunt foarte distractive. Copilul se joacă și învață în același timp.
  • Învățarea prin joacă este foarte importantă

Este dovedit științific că învățarea prin jocuri este importantă. Deoarece jocul ajută la dezvoltarea copiilor. Copiii care se joacă cu jucăriile educaționale potrivite se dezvoltă mai bine. Jocul este de departe cea mai naturală formă de învățare. De aceea, este important să investești în jucării educaționale. Ca părinte, dar și ca societate.

  • Copiii se joacă!

Ei o fac pentru că se bucură de asta. Jucăriile educaționale răspund acestei nevoi sau solicită și oferă valoare adăugată: acestea au fost concepute în scopul promovării și dezvoltării în continuare a competențelor specifice ale copilului dumneavoastră.

Copil, Turn, Blocuri De Constructii, Blocuri

  • Copiii învață în moduri diferite

Jucăriile educaționale nu sunt neapărat blocate la literele alfabetului sau a cartelelor de memorie. Copiii învață în moduri diferite. Iar cel mai bun mod de a învăța este atunci când nu sunt conștienți de asta.

  • De ce este important să investești în jucării educaționale?

De ce să aleg jucăriile educaționale, s-ar putea sa te întrebi. Am dori să îți  explicăm modul în care jucăriile educaționale promovează dezvoltarea copilului tău. Și chiar în ce domenii fac asta.

  • Jucăriile educaționale ajută la dezvoltarea motorie

Jucăriile educaționale sunt mai mult decât distractive. Evident, copilul tau are parte de o mulțime de distracție, dar când se proiectează jucăriile educaționale se ia în considerare și dezvoltarea motorie a copilului. De aceea, jucăriile educaționale inteligente răspund bine la fiecare etapă a dezvoltării motorii a copilului: de la primul reflex captivant la îmbunătățirea abilităților motorii fine.

Blocurile de construcții se potrivesc perfect în mâinile mici și au culori atractive care îi fac pe copii să le aleagă. Și când copilul tău este pregătit pentru asta, lipește piesele împreună.

  • Jucăriile educaționale dezvoltă inteligența socială. Este posibil?

Poți dezvolta abilitățile sociale atunci când copiii se joacă singuri acasă? Da, poți cu jucării educative! Deoarece răspund imaginației copilului și fac posibil jocul de rol. În acest fel, copilul tău are un rol diferit de fiecare dată. Acest lucru este bun pentru aptitudinile sociale și dezvoltarea empatiei. Este important să lucrați la empatie încă de la o vârstă fragedă. Jocul de roluri cu jucării educaționale este fundația perfectă!

Fiind un copil în secolul 21 este foarte diferit, iar unii ar spune că este chiar mai complex decât în ​​vremurile anterioare. Ceea ce rămâne constant este jocul. Copiii iubesc să se joace și  jocul este considerat cel mai eficient mod de a învăța în copilărie. În scenariile de joc, copiii mici sunt imaginativi, creativi, punând probleme și rezolvându-le în contexte care sunt semnificative, în timp ce învață despre lume și ideile care o modelează. Părinții sunt dornici să susțină acest lucru cu ajutorul unor elemente de recuzită adecvate și jucării educaționale. Cu toate acestea, toată lumea are o poveste despre modul în care copilul lor s-a bucurat să se joace cu cutia în care a venit împachetată jucăria, mai degrabă decât jucăria în sine!

Pionii, Şah Cifrele, Colorat, Şah, Tabla De Joc, Culori

  • Părinții trebuie să fie implicați în învățare

Părinții și sau bonele nu trebuie să fie înșelați de aparențe și să creadă că învățarea se va întâmpla în mod spontan dacă aceștia doar lasă copilul împreună cu jucăria. Rolul adulților în mediul de joc este critic.

Este important ca părinții să conștientizeze faptul că cei mici au nevoie de timp pentru a explora, a se juca. A înțelege interacțiunea cu copilul atunci când se joacă este o ocazie semnificativă pentru ei de a comunica cu părinții într-un mediu propice. Comunicarea cu copiii noștri este esențială pentru înțelegerea eficientă a lumii și comunicarea ideilor către ceilalți. Mulți părinți par să achiziționeze jucării și materiale de învățare cu scopul de a se juca cu ei și de a-i învăța diferite deprinderi, dar și de a păstra copilul ocupat, astfel încât aceștia să aibă timp să facă alte lucruri. Deși acest moment ar fi potrivit pentru  jucăriile educative, este de asemenea evident că jocul împreună cu copilul reprezintă o oportunitate semnificativă de a explora și de a vorbi cu acesta astfel încât copilul să își dezvolte frumos aptitudinile.

Jucăriile pe care alegem să le cumpărăm pentru copiii noștri pot face o schimbare majoră în dezvoltarea lor. În timpul perioadei de creștere ai copilului, este important să le oferi jucării educaționale care să le permită să învețe în timp ce se joacă. Cu diferitele tipuri de jucării copiii sunt nevoiți să utilizeze diferite seturi de competențe și să utilizeze diferite zone de învățare ale creierului. În timp ce orice jucărie poate ajuta un copil în curs de dezvoltare, există anumite jucării, de obicei denumite jucării educaționale, de învățare sau de instruire care oferă o valoare specifică învățării.

Frumusețea jucăriilor educaționale este dublă, deoarece acestea fac apel atât la copii, cât și la părinți. În centrul lor, ele sunt încă jucării, astfel încât acestea nu par a fi o temă sau o povară pentru copii, dar, convenabil, aproape în secret, acestea oferă multiple beneficii de învățare.

 Viziunea noastră asupra jucăriilor educative

La Daneti.ro iubim atât jucăriile, cât și copiii. Este amestecul perfect pentru a ne pune inima și sufletul în aducerea jucăriilor educaționale pe care atât părinții, cât și copiii le plac. Faptul că facem o treabă bună a fost confirmată de numeroșii clienți pe care i-am câștigat. Dar asta nu ne conduce. Daneti.ro este condus de o credință autentică în valoarea și importanța jucăriilor educaționale pentru dezvoltarea copiilor. Prin urmare, vom continua să investim în inovare și dezvoltare. Pe baza dezvoltării copilului Daneti.ro suplimentează mereu stocurile cu jucării bazate pe dezvoltarea copilului. Știm cât de important este ca odraslele noastre să se bucure de jucării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top