Cand sa cumperi copilului tau o tricicleta

Tricicleta poate fi una dintre cele mai distractive jucarii pentru copilul tau. Dar daca aceasta nu este cumparata la varsta potrivita, poate fi inutila. Determinarea varstei cand un copil poate pedala pe o tricicleta ii va ajuta asadar pe parinti sa ia o decizie in cunostinta de cauza.

Cum stii care este perioada cea mai buna in care sa achizitionezi o tricicleta pentru micutul tau? Pentru a afla acest lucru, ia in considerare urmatorii factori!

Inaltimea copilului

Micutul tau ar trebui sa fie suficient de inalt incat sa poata ajunge confortabil la pedale. Prin urmare, daca va trebui sa se intinda pentru a ajunge la pedale, nu exista nicio modalitate de a se bucura de mersul pe tricicleta. De asemenea, este important ca picioarele lui sa atinga pamantul in timp ce este asezat pe tricicleta. La urma urmei, mecanismul de franare al unei triciclete implica atingerea solului cu picioarele. In cazul in care picioarele copilului tau nu ating pamantul, s-ar putea sa ii fie greu sa opreasca tricicleta, iar riscul de accidentare este destul de mare.

Puterea copilului

Nu exista nicio indoiala ca mersul pe tricicleta poate fi obositor, mai ales daca micutul nu are puterea necesara. Este nevoie de destul de mult efort pentru a pedala o tricicleta. In mod similar, este nevoie de o forta considerabila pentru a face virajele necesare. Asadar, pentru a sti cand este pregatit copilul tau pentru o tricicleta, masoara daca are suficienta putere pentru a pedala si a conduce.

Echilibrul este cheia.

Doar pentru ca tricicleta are trei roti nu inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la echilibru. Este important ca prichindelul tau sa aiba suficient echilibru corporal pentru a urca si a cobori de pe tricicleta fara a cadea. De asemenea, ar trebui sa poata ramane in pozitie verticala si stabila odata ce se asaza pe tricicleta. Mai mult decat atat, conducerea in linie dreapta necesita echilibru. Asadar, daca micutul tau nu poate merge si alerga corect, poate ca ar trebui sa astepti sa mai creasca putin pentru a-i cumpara o tricicleta.

O coordonare buna

Mersul pe tricicleta nu este atat de usor precum pare. Copilul trebuie sa pedaleze cu picioarele sale, sa fie atent la obstacole si sa faca viraje atunci cand este nevoie. Acest lucru necesita multa coordonare, precum si o anumita constientizare spatiala. Acestea fiind spuse, cumpararea unei triciclete inainte ca micutul tau sa invete sa-si coordoneze corpul si mintea nu este tocmai o idee buna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top