Beneficiile pe care il ofera jocul cu papusi

Papusile sunt unele dintre cele mai vechi jucarii cu care copiii s-au jucat vreodata. Cea mai timpurie utilizare a acestora se pare ca a avut loc in Grecia, in jurul anului 100 d. Hr. Exista motive intemeiate pentru care joaca cu papusile inca este o practica importanta in viata copiilor. Papusile sunt ca o reprezentare a copilului in sine si permit micutului sa se inteleaga mai bine pe sine, dar si pe cei din jur.

In timp ce multi ar putea crede ca papusile sunt jucarii doar pentru fete, acestea pot fi esentiale in cresterea tuturor copiilor, indiferent de sex.

Iata cum jocul cu papusile poate avea un rol important in dezvoltarea copiilor:

Ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale.

Jocul cu papusile consolideaza abilitatile sociale dobandite in primii ani de dezvoltare ai unui copil. Cand copiii se joaca acasa, invata sa comunice cu amabilitate si sa coopereze. De asemenea, avand grija de o papusa, ei invata cum sa aiba grija de persoanele din jurul lor.

Ii face pe copii mai respomsabili.

Invatand abilitati sociale importante la o varsta frageda, copiii invata si sa fie mai responsabili. Ei invata cum sa aiba grija de o papusa in timp ce se joaca cu ea si, in acest fel, descopera cum sa aiba grija si de animalele lor de companie si de fratii mai mici.

papusa-bebelus-muzical-cu-functii-30-cm-2

Dezvolta empatia si compasiunea.

O alta abilitate sociala importanta pe care copiii o invata atunci cand se joaca cu papusile este cum sa proceseze emotii precum empatia si compasiunea. Asa cum, ingrijind o papusa, devin mai responsabili, ei invata, de asemenea, sa empatizeze cu cei din jur si sa aiba grija de persoanele care au nevoie.

Dezvolta imaginatia.

Joaca cu papusile este probabil una dintre cele mai bune metode de dezvoltare a imaginatiei unui copil. In timpul jocului, copiii isi fac fel si fel de scenarii creative si imaginate atat cu papusile lor, cat si cu ceilalti copii implicati in joc.

Dezvolta limbajul.

Jucandu-se cu papusile, precum si cu prietenii lor, copiii se confrunta cu situatii noi si unice in jocul lor. Comunicarea le poate intari vocabularul. Mai mult, comunicand in timpul jocului cu prietenii lor, micutii obtin informatii despre rutinele de acasa ale acestora, care pot fi diferite de ale lor. In acest fel, ei descopera lumea din jurul lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top