Beneficiile jocului cu papusi pentru copii

Daca ai copii, stii cat de benefica este joaca pentru ei. Joaca este o modalitate excelenta pentru copii de a-si exprima creativitatea si imaginatia. Pentru multi dintre ei, jocul cu papusi este una dintre cele mai bune modalitati de a face acest lucru. Exista multe beneficii asociate jocului cu papusi, atat pentru fete, cat si pentru baieti. Iata doar cateva dintre ele:

Stimuleaza imaginatia.

Este nevoie de foarte multa imaginatie atunci cand te joci cu papusi sau cu alte tipuri de jucarii. Cand ii inmanezi copilului tau o papusa, el imediat isi va imagina toate posibilitatile asociate jocului cu noua jucarie. Va fi aceasta papusa “copilasul” lui de care va trebui sa aiba grija? Va fi noul lui partener de joaca? Posibilitatile imaginative sunt nesfarsite!

Ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii.

Joaca cu papusi ii ajuta, de asemenea, pe cei mici sa-si dezvolte abilitatile motorii. Cand copilul se joaca cu o papusa, isi foloseste muschii mainilor si degetelor, imbunatatindu-si astfel dexteritatea si forta. Fie ca desface fermoarul costumasului papusii sau ii impleteste parul, copilul trebuie sa isi foloseasca mainile atunci cand se joaca cu papusa lui. Toate aceste activitati stimuleaza dezvoltarea abilitatilor motorii necesare pe care micutul tau le va folosi de-a lungul vietii sale.

Promoveaza sentimentul de grija.

Cand copilul tau se joaca cu papusi, invata cum sa aiba grija de altcineva. Desi papusa nu este vie, copilul se va preface ca papusa este prietenul sau adevarat. Acest lucru promoveaza un sentiment de grija.

Doll morning routine with dress up and makeup - PLAY DOLLS - YouTube

Sporeste independenta.

In timp ce se joaca cu papusa lui, copilul va adopta jocul pe roluri. Acest lucru include hranirea si spalarea papusii, precum si imbracarea si dezbracarea lui. Prin jocul de rol cu papusi, independenta copilului este sporita. El invata sa se imbrace si sa se dezbrace singur. De asemenea, invata sa se hraneasca singur, sa aiba grija de propria igiena si chiar poate fi incurajat sa foloseasca olita in mod independent.

Invata empatia.

Cand copilul se joaca cu papusi, acesta invata cum sa empatizeze cu cei din jurul sau. Invata cum sa simta ceea ce oamenii din preajma lui simt si cum sa se puna in locul lor. Aceasta este o lectie importanta de care va avea nevoie mai tarziu in viata, pe masura ce cunoaste noi oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top