Avantajele mersului pe bicicleta pentru copii

Mersul pe bicicleta este un sport ce presupune efort fizic, echilibru, perseverenta si rezistenta. Insa vine cu o multime de avantaje pentru sanatatea celui care il practica. Iar pentru copii este una dintre cele mai bune metode de a petrece timpul liber!

Mersul cu bicicleta este distractiv, imbunatateste echilibrul; stimuleaza dezvoltarea musculaturii si a oaselor si ajuta la dezvoltarea psihica a copiilor.

Toti copiii, indiferent de varsta, greutatea sau de abilitatile sportive pe care le au, ar trebui sa se bucure din cand in cand de mersul pe bicicleta. Aceasta activitate nu numai ca ii mai desparte de gadgeturile electronice care tind sa ii acapareze tot mai mult, dar ii si ajuta sa se dezvolte cat mai armonios din punct de vedere fizic si psihic.

Iata care sunt, mai exact, avantajele mersului pe bicicleta pentru copii:

– E un antrenament eficient pentru inima, plamani, musculatura si oasele din partea inferioara a corpului. Bratele sunt si ele stimulate prin dirijarea ghidonului si sustinerea partii superioare a corpului.

– Ciclismul ii ajuta pe copii sa doarma mai bine. Efectuata dimineata sau la pranz, plimbarea cu bicicleta ii va obosi pe micuti, ajutandu-i astfel sa aiba parte de un somn mai bun pe timpul noptii. Este la fel ca in cazul adultilor care fac exercitii cardio afara. Ritmul lor cardiac se resincronizeaza atunci cand fac sport in lumina naturala. Totodata, exercitiile fizice previn secretia de cortizol, hormonul stresului, si stimuleaza secretia serotoninei, asa-numitul hormon al fericirii.

Tricicleta

Mersul cu bicicleta este un exercitiu bun pentru imbunatatirea coordonarii picioarelor si coordonarii maini-ochi.

– Este un bun remediu pentru balonare. Ciclismul si, de fapt, orice activitate sportiva, stimuleaza activitatea tractului intestinal; si limiteaza cantitatea de apa absorbita de organism. De asemenea, mersul pe bicicleta grabeste ritmul cardiac si respirator, fapt ce determina o contractie mai buna a muschilor intestinali.

– Ajuta la o functionare mai buna a creierului. Mai multi oameni de stiinta de la Universitatea din Illionis au ajuns la concluzia ca activitatile de fitness cardio-respiratorii, cum este si mersul pe bicicleta, duc la o crestere de 15% a rezultatelor activitatilor intelectuale.

Acest lucru se explica prin faptul ca ciclismul stimuleaza nasterea unor noi celule in hippocampus, regiunea creierului care se ocupa de memorie.

Dezvolta capacitatea de orientare in spatiu si simtul observarii.

– Mai multi cercetatori din Statele Unite ale Americii au facut un studiu in urma caruia au ajuns la concluzia ca elevii din clasele primare care ajung la scoala cu bicicleta au o prezenta de spirit mult mai buna; sunt mult mai atenti la ore si au o capacitate mai mare de a invata decat copiii veniti la scoala cu masina alaturi de parinti.

Mersul cu bicicleta nu este benefic doar pentru copii. Adultii, de asemenea, au numai de castigat daca folosesc bicicleta cat mai mult posibil.

In plus, acesta este cel mai eficient si cel mai rapid mijloc de transport in orase; ajutand la economisirea timpului in trafic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top