Alegerea jucariilor pentru copii

Jucariile pot fi o modalitate excelenta de a-l invata pe micutul tau sa se joace si de a-i sprijini dezvoltarea.

Cele mai bune jucarii pentru copii sunt “deschise”. Acestea sunt jucariile pe care copilul tau le poate folosi in diferite moduri, stimulandu-i imaginatia, creativitatea si abilitatile de rezolvare a problemelor.

Jucariile deschise includ:

  • blocurile de constructie – copilul poate folosi blocuri pentru stivuire si constructie pentru a crea;
  • mingile – sunt grozave pentru a sari, a privi, a rostologi, a tine si a arunca;
  • cutiile de carton – copilul se poate preface ca acestea sunt tejghele de magazin, cuptoare, masini, barci, case de papusi si multe altele;
  • costumele – folosind costume, micutul tau poate vedeni orice sau oricine;
  • piesele mestesugaresti – copiii pot fi extrem de creativi folosind hartie colorata, autocolante, creioane si markere lavabile.

Alegerea jucariilor pentru copii in functie de varsta

Multe jucarii au informatii despre intervalul de varsta pe ambalaj. Acest lucru poate fi util, dar este doar un ghid pentru joaca. Ia in considerare interesele si stadiul de dezvoltare ale copilului tau atunci cand alegi jucarii pentru el.

Cu toate acestea, informatiile privind intervalul de varsta pot fi importante pentru siguranta – de exemplu, jucariile care contin parti mici nu trebuie oferite bebelusilor, deoarece micutii le-ar putea inghiti.

Pentru bebelusi, jocul inseamna interactiunile cu parintii sau cu ceilalti membri ai familiei. Bebelusul se va bucura sa-ti vada fata, sa-ti asculte vocea si sa fie, pur si simplu, cu tine. Exista, insa, cateva tipuri de jucarii bune pentru copiii aflati in primele luni de viata, care le pot stimula dezvoltarea mai multor aptitudini. Unele dintre cele mai bune sunt jucariile zornaitoare.

Copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani le place sa se joace cu cutii, cu blocuri de constructie, galeti, papusi, lego-uri si cu costume. Ei se bucura, de asemenea, de instrumentele muzicale simple pe care le pot scutura sau bate, precum tamburina sau toba.

Copiilor mai mari le place adesea sa rezolve probleme si sa-si foloseasca imaginatia. Puzzle-urile sau jocurile care necesita implicarea mai multor persoane sunt, de asemenea, alegeri bune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top