Alegerea jucariilor in functie de varsta

Jucariile pot stimula simturile si pot alimenta imaginatia copiilor, ceea ce ii ajuta sa invete si sa se dezvolte. Cu toate acestea, este foarte important ca jucariile sa fie adecvate varstei. Conform psihologilor, jucariile trebuie sa fie corespunzatoare fiecarei etape de dezvoltare.

Jucarii pentru copii cu varsta cuprinsa intre 0 si 2 ani:

Bebelusii au nevoie de jucarii. Iar alegerea jucariilor potrivite ii va ajuta sa se dezvolte. Abilitatile fizice, increderea si comunicarea, toate acestea pot fi stimulate cu ajutorul jucariilor. Prin urmare, alege acele jucarii care sa implice simturile bebelusului: jucariile muzicale, animalutele de plus, jucariile in culori stralucitoare si contrastante, jucariile ce pot fi roase in perioada de crestere a dintisorilor, etc.

Jucarii pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani:

Copiii de aceasta varsta sunt plini de energie! Prin urmare, isi doresc jucarii care sa ii ajute sa isi depaseasca limitele abilitatilor lor fizice si intelectuale pe care tocmai le-au dobandit. De asemenea, jocul repetitiv este important la aceasta varsta, deoarece le permite copiilor sa invete si sa stapaneasca noi aptitudini. Masinutele, cartile cu imagini, jocurile lego, mingile si jucariile de plus ii vor ajuta pe toti copiii de 2-3 ani sa invete, sa exploreze si sa descopere.

Jucarii pentru prescolari (3 – 5 ani):

Copiii prescolari adora sa interpreteze roluri. In aceasta etapa, ei invata despre socializare, iar imaginatia lor este la capacitate maxima. De aceea, cele mai potrivite jucarii pentru prescolari sunt cele imaginative, care ii invata sa descopere lumea din jurul lor. In aceasta categorie intra costumele, casele de papusi, dinozaurii, etc. De luat in seama, de asemenea, bicicletele si masinile pentru copii, deoarece acestea le vor permite sa-si consume energia atat fizic, cat si mental. Daca jucariile permit jocul cu alti copii, cu atat mai bine.

Jucarii pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani:

Ajunsi in primii ani de scoala, copiii stapanesc deja elementele de baza, iar acum au nevoie de jucarii care necesita strategii si diferite aptitudini. Pokemon-ul, echipamentele sportive si mestesugurile ii ajuta sa-si optimizeze abilitatile motorii brute si fine. In aceasta perioada a vietii, multi copii isi descopera interesele si hobby-urile pe care le vor avea de-a lungul vietii. De aceea este important sa le deschidem calea catre diferite sporturi si tipuri de arta.

1 thought on “Alegerea jucariilor in functie de varsta”

  1. Foarte faina postarea. Tocmai am dat peste blogul tau si am vrut sa spun ca mi-a placut cu adevarat sa navighez pe postarile tale de pe blog. In orice caz, ma voi abona la feedul tau si sper sa scrii din nou foarte curand!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top